Εκπαιδευτικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης με αντικείμενο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων
Μαθητές και μαθήτριες από τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης με αντικείμενο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση της υγιεινής και βιώσιμης διατροφής. Το εργαστήριο υλοποίησε η κοινωνική λειτουργός κ. Αλεξάνδρα Ρόϊδου από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε» στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος άσκησης και υγιεινής διατροφής και αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας του Υπουργείου Παιδείας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF με χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.
Τα εργαστήρια θα συνεχιστούν και σε άλλα τμήματα στο πλαίσιο οργάνωσης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με σύνθημα “Μην δίνεις Τροφή στην Σπατάλη”. Υπεύθυνοι οργάνωσης για το σχολείο οι εκπαιδευτικοί που έχουν οριστεί ως Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής.