Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 για μαθητές Λυκείου 

Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 για μαθητές Λυκείου 

Γιατί η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή; Ποιο μήνυμα μπορεί να στείλει ο καθένας από εμάς για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους;

Οι μαθητές/τριες του τμήματος Α4, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, συμμετείχαν σε μια διαδραστική εκδήλωση από το SafernIntert4kids για να ενημερωθούν για το πως μπορούν να συμπεριφέρονται με ευγένεια, πως να προάγουν την ισότητα και πως να επιδεικνύουν ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο. 

Υπεύθυνη οργάνωσης: Βερρή Ανδρονίκη, ΠE86 & Σύμβουλος Σχολικής Ζωής

Λίγα Λόγια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Commission, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2024, και ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, για άλλη μια χρονιά διοργανώνει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό από όπου θα αναδειχθεί μια νικητήρια ομάδα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τo ποιοτικό – θετικό διαδίκτυο και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Παιδιά από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες καλούνται να δημιουργήσουν υλικό, είτε ομαδικά είτε ατομικά, με θέματα όπως: θετικό/ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, προστασία προσωπικών δεδομένων, προστασία κατά το online gaming, πως τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν την προσωπικότητα των νέων κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο