• 1.png
 • 9.png
 • 4.png
 • 56.png
 • 2.png
 • 10.png
 • 6.png
 • 3.png
 • 5.png
 • 11.png
 • 7.png
 • 8.png
Το σχολείο μας

 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής! Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη της καθημερινότητας του σχολείου μας και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σχολική μας ζωής.

Το σχολείο μας βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης στην οδό Φιλίππου 33, αποτελείται από δύο κτίρια και τον αύλειο χώρο του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1980 όπου και στεγαζόταν το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής, αργότερα το Πολυκλαδικό Λύκειο και σήμερα λειτουργεί ως το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, φιλοξενώντας στους χώρους του το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Έκθεση Γενικής Εκτίμησης Εικόνας του Σχολείου κατά το Σχολικό Έτος 2013-14

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ενημερωθείτε για ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα μας από το κεντρικό μενού Μαθητές>Πανελλαδικές εξετάσεις  ή από το μενού αριστεράΜαθήματα > Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωράριο Λειτουργίας Σχολείου

 

1η

8.15  -  9.00

2η

9.05  -  9.50

3η

10.00  -  10.45

4η

10.55  -  11.40

5η

11.50  -  12.35

6η

12.40  -  13.25

7η

13.30  -  14.10

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Στην παρακάτω κατάσταση αναγράφονται οι ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 13/10/2020,  κατά τις οποίες οι καθηγητές του σχολείου μπορούν να σας ενημερώσουν για την επίδοση του παιδιού σας.

Παρακαλούμε, για τη δική σας διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, να προγραμματίσετε την ενημέρωσή σας ?ε βάση τα στοιχεία της κατάστασης αυτής.

Ο Διευθυντής Νικόλαος Φωτιάδης

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 (ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020) που αφορά την λειτουργία των όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-21, εν συντομία ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.....α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,.... Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Άρθρο 5
Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης - κυρώσεις
γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
στ) Στις ειδικές περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

Άρθρο 6
Γενικά μέτρα προστασίας
1.Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών.
2.Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. 
4.Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.
5.Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
6.Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση. Σε περιπτώσεις χρήσης μουσικών οργάνων είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση.
7.Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατόν, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

Επίσκεψη του ψυχολόγου κ. Σερμπέζη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βία και γυναίκα. Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη»

Τη Δευτέρα 12/4/2021 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του ψυχολόγου του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, κ. Σερμπέζη Χρήστου στο 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών του τμήματος Β2 σε θέματα έμφυλης βίας και ενδοοικογενειακής κακοποιητικής συμπεριφοράς. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Βία και γυναίκα. Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη».

12042021 a

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον κ. Σερμπέζη για τη δομή και τη λειτουργία του Ξενώνα, καθώς και για την έννοια της κακοποίησης που μπορεί να λαμβάνει χώρα όχι μόνο μεταξύ ερωτικών συντρόφων, αλλά και στους κόλπους της οικογένειας. Ο κ. Σερμπέζης παρουσίασε επίσης στους μαθητές τα προειδοποιητικά σημάδια ενός κακοποιητικού άνδρα σε μια σχέση, ενώ με ιδιαίτερη ευαισθησία και παιδαγωγική προσέγγιση απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων σχετικά με τη βία σε βάρος των γυναικών, την προβολή βίντεο για τη θέση της γυναίκας στον κυκλαδικό πολιτισμό και τoν καταιγισμό ερωτήσεων από τους μαθητές.

Θεωρούμε ότι δύο από τους αρχικούς μας στόχους που ήταν αφενός η καλλιέργεια της πεποίθησης στους μαθητές μας ότι μπορούν να αναπτύξουν υγιείς και ποιοτικές σχέσεις και αφετέρου η συνεργασία του σχολείου με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ευελπιστούμε σε συνέχιση αυτής της γόνιμης και αναγκαίας συνεργασίας.

12042021 b

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες:

Παιδαράκη Κυριακίτσα (ΠΕ02), Βερρή Ανδρονίκη (ΠΕ86) και Μπρούμα Βασιλική(ΠΕ78).

Διαδικτυακή Ημερίδα για την "Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ"

Στην Διαδικτυακή Ημερίδα για την "Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ", που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11.00-15.30, συμμετέχει και το σχολείο μας παρουσιάζοντας την εργασία: Ένας ξεχωριστός «Άλλος». ​Η μετάδοση της ημερίδας θα γίνει μέσω ΠΣΔ http://sch.streaming.eu​.

AmeA

Δράση για την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού η ομάδα πρόληψης βίας του σχολείου μας διοργάνωσε δράση σε όλα τα τμήματα της Α΄ τάξης με τίτλο: "Αξιοποιώντας την τέχνη, ενεργοποιώντας τη φαντασία για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας?.

bullying2

Η δράση στηρίχθηκε στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, και συγκεκριμένα σε μια ταινία του 2010 που αποτελεί συμπαραγωγή Δανίας και Σουηδίας με τίτλο Hoevnen (στα δανέζικα σημαίνει εκδίκηση).

bullying-drasi-2

Οι μαθητές μετά την προβολή επιλεγμένων αποσπασμάτων εργάστηκαν σε ομάδες χρησιμοποιώντας κατάλληλα διαμορφωμένα φύλλα εργασίας, παρήγαγαν λόγο και υποδύθηκαν ρόλους σχετικά με το θέμα αυτό.

bullying-drasi-1

bullying-drasi-4

Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες με πίστη στη λυτρωτική δύναμη του λόγου και όχι στη δύναμη της βίας. Και το σχολείο είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να διαμορφώσει μαθητές, αυριανούς έλληνες και ευρωπαίους πολίτες, που θα μιλούν ελεύθερα και θα αισθάνονται ασφαλείς.

bullying-drasi-3

Το μήνυμα μας: " Free to Speak, Safe to Learn. "

bullying1

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της δράσης και μέλη της Ομάδας Διαχείρησης Βίας (ΟΔΠ):  κ. Βερρή Ανδρονίκη, κ. Μπρούμα Βίκυ και κ. Παιδαράκη Κική. 

Μάθημα Α' Βοηθειών, Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν από την ομάδα του Kids Save Lives σχετικά με τις βασικές οδηγίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στο σχολείο, το σπίτι ή την κοινότητα.

firstaid2

firstaid3

 Λίγα Λόγια για το Kids Save Lives

Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES ? Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές στοχεύει στη διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, καθώς και στην ανάπτυξη ενός δικτύου απινιδωτών σε δημόσιους χώρους.
Το Μάθημα Α' Βοηθειών, Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης που προσφέρεται δωρεάν στα ελληνικά σχολεία, έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων & του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 

poster first aid

Ψηφιακά Βοηθήματα

study4exams

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.