• 5.png
 • 56.png
 • 8.png
 • 6.png
 • 1.png
 • 2.png
 • 3.png
 • 10.png
 • 9.png
 • 4.png
 • 7.png
 • 11.png
Το σχολείο μας

 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής! Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη της καθημερινότητας του σχολείου μας και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σχολική μας ζωής.

Το σχολείο μας βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης στην οδό Φιλίππου 33, αποτελείται από δύο κτίρια και τον αύλειο χώρο του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1980 όπου και στεγαζόταν το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής, αργότερα το Πολυκλαδικό Λύκειο και σήμερα λειτουργεί ως το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, φιλοξενώντας στους χώρους του το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Έκθεση Γενικής Εκτίμησης Εικόνας του Σχολείου κατά το Σχολικό Έτος 2013-14

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ενημερωθείτε για ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα μας από το κεντρικό μενού Μαθητές>Πανελλαδικές εξετάσεις  ή από το μενού αριστεράΜαθήματα > Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωράριο Λειτουργίας Σχολείου

 

1η

8.15  -  9.00

2η

9.05  -  9.50

3η

10.00  -  10.45

4η

10.55  -  11.40

5η

11.50  -  12.35

6η

12.40  -  13.25

7η

13.30  -  14.10

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Στην παρακάτω κατάσταση αναγράφονται οι ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 13/10/2020,  κατά τις οποίες οι καθηγητές του σχολείου μπορούν να σας ενημερώσουν για την επίδοση του παιδιού σας.

Παρακαλούμε, για τη δική σας διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, να προγραμματίσετε την ενημέρωσή σας ?ε βάση τα στοιχεία της κατάστασης αυτής.

Ο Διευθυντής Νικόλαος Φωτιάδης

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 (ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020) που αφορά την λειτουργία των όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-21, εν συντομία ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.....α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,.... Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Άρθρο 5
Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης - κυρώσεις
γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
στ) Στις ειδικές περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

Άρθρο 6
Γενικά μέτρα προστασίας
1.Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών.
2.Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. 
4.Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.
5.Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
6.Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση. Σε περιπτώσεις χρήσης μουσικών οργάνων είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση.
7.Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατόν, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

Δενδροφύτευση πλατάνων στην Τσανάκλειο και στην αυλή του σχολείου μας

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου μαθήτριες από την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας βρέθηκαν στην αυλή της Τσανάκλειου Σχολής και μαζί με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη και την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοσμίδου φύτευσαν τα πρώτα δύο πλατάνια από τα 100 που θα φυτευθούν στις αυλές των σχολείων της περιοχής μας. Η συμβολική δεντροφύτευση των 2 πλατάνων, αποτελεί και την έναρξη των δράσεων-εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Ελληνικό Εθνικό κορμό.

dendro2

Η δράση αυτή οργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με τον δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα, αφορά τη δενδροφύτευση 100 (λόγω της επετείου) δενδρυλλίων πλατάνου στα σχολεία της Ροδόπης, με παράλληλο στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές μας.

Η κ. Κοσμίδου δήλωσε πως εκτός τον συμβολισμό που έχει η συγκεκριμένη δεντροφύτευση δίνει μαθήματα αειφόρου ανάπτυξης και στους μαθητές σημειώνοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην ανθρώπινη ζωή το περιβάλλον.

Η σημερινή μας δράση συνεχίστηκε και στην αυλή του σχολείου μας, όπου και φυτέψαμε τα δικά μας δενδρύλλια πλατάνου.

dendro1

Τα δέντρα είναι μία προσφορά της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων/Διεύθυνση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Τμήμα Φυτωρίων και Σποροσυλλογής)

 

Δράση "My alternative Christmas Tree" 2019"

Οι μαθητές του Περιβαλλοντικού Προγράμματος: Ανακύκλωση: Κάνε τα "άχρηστα"...χρήσιμα, συμμετέχοντας στη Δράση My alternative Christmas Tree 2019 του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, δημιούργησαν εναλλακτικά χριστουγεννιάτικά δέντρα χρησιμοποιώντας απαξιωμένα υλικά (πλαστικά μπουκαλάκια, πλαστικά καπάκια, χαρτί, ξύλο) και ευχήθηκαν με ένα διαφορετικό τρόπο "Καλά Χριστούγεννα".

alt-christmas2019

alt-christmas2019 1

alt-christmas2019 2

 

Ενημέρωση μαθητών του 3ου Γυμνασίου για την Ανακύκλωση

Την Τρίτη 19/11/2019, την 5η και 6η διδακτική ώρα, ομάδα μαθητών του τμήματος Α3 επισκέφτηκαν το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής για ενημερώσουν τους μαθητές για την μεγάλη σημασία της ανακύκλωσης στην καθημερινή μας ζωή, μέσα από ένα ψηφιακό διαδραστικό quiz ερωτήσεων.

quiz 5

Η συνάντηση έγινε στο εργαστήριο πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου με την κ. Ροδιάτη Α., εκπαιδευτικό πληροφορικής, και τους μαθητές της, έτοιμους να παίξουν και να μάθουν την αξία της ανακύκλωσης.

quiz 6

Το περιβάλλον που οι μαθητές μας δημιούργησαν το Quiz γνώσεων είναι το Kahoot. Πρόκειται για ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν, εύκολα και γρήγορα, παιγνιώδη κουίζ. 

quiz 3

Το κουίζ μας αποτελούνταν από 22 ερωτήσεις, προβλήθηκε στην τάξη και κάθε ομάδα έπρεπε να  απαντήσει από τη δική του συσκευή (υπολογιστή) μέσα  σε 30 δευτερόλεπτα. Η απόδοση βαθμολογίας ήταν ένας συνδυασμός ταχύτητας και σωστής φυσικά απάντησης.

quiz 4

Μετά από κάθε ερώτηση οι μαθητές μας, έδιναν επιπλέον πληροφορίες σχετικά, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους οι μικροί μαθητές-παίκτες.

quiz 2

Στο τέλος δόθηκαν στις νικήτριες ομάδες οι ειδικές σακούλες ανακύκλωσης, μια ευγενική προσφορά του Δήμου Κομοτηνής, που έχει σταθεί αρωγός αυτής της προσπάθειας κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας στο σημαντικό ζήτημα της Ανακύκλωσης.

Αποτελέσματα και Στατιστικά του Quiz

Η επίσκεψη μας έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος project με θέμα: "Reduce-Reuse-Recycle" και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Βερρή Α. ΠΕ86.

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2019-2020

Ανακύκλωση: "Τα άχρηστα"...χρήσιμα στη ζωή μας

Με βασική μας αρχή: Η Ανακύκλωση είναι θέμα Παιδείας, δείγμα Πολιτισμού των κοινωνιών, επιλέξαμε να ασχοληθούμε φέτος με ένα θέμα που συμβάλλει στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς την στην προστασία του περιβάλλοντος και την υπερκατανάλωση αγαθών.

Οι μαθητές

 • θα αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα της διαχείρισης και μείωσης απορριμμάτων, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης υλικών, θα κατανοήσουν τη της χρησιμότητα της ανακύκλωσης ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα αειφόρο και βιώσιμο μέλλον.
 • θα διερευνήσουν τους 3 πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για την παραγωγή λιγότερων απορριμμάτων, τα 3R (Reduce, Reuse, Recycle = Μείωση, Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση) και θα δραστηριοποιηθούν με ποικίλους τρόπους.

Ενδεικτικοί φορείς που σκοπεύουμε να συνεργαστούμε: 

1) Δήμος Κομοτηνής 

2) ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ

3) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας & Θράκης

4 ) ΚΔΑΥ Αλεξανδρούπολης

5) Οικολογική Ομάδα Ροδόπης

6) Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Έδεσσας Γιαννιτσών (Εθνικού Θεματικού Δικτύου Εκπαίδευσης για την Αειφορία ?Απορρίμματα: Τα χρήσιμα ? «άχρηστα»?)

7) Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μαρώνειας Ροδόπης

8) 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

 Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Αθανασούλα Αικατερίνη ΠΕ04.04, Αψεμίδης Ευστάθιος ΠΕ04.01 και Βερρή Ανδρονίκη-ΠΕ86

Ψηφιακά Βοηθήματα

study4exams

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.