• 4.png
 • 56.png
 • 7.png
 • 9.png
 • 2.png
 • 11.png
 • 1.png
 • 3.png
 • 10.png
 • 8.png
 • 5.png
 • 6.png
Το σχολείο μας

 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής! Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη της καθημερινότητας του σχολείου μας και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σχολική μας ζωής.

Το σχολείο μας βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης στην οδό Φιλίππου 33, αποτελείται από δύο κτίρια και τον αύλειο χώρο του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1980 όπου και στεγαζόταν το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής, αργότερα το Πολυκλαδικό Λύκειο και σήμερα λειτουργεί ως το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, φιλοξενώντας στους χώρους του το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Έκθεση Γενικής Εκτίμησης Εικόνας του Σχολείου κατά το Σχολικό Έτος 2013-14

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ενημερωθείτε για ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα μας από το κεντρικό μενού Μαθητές>Πανελλαδικές εξετάσεις  ή από το μενού αριστεράΜαθήματα > Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωράριο Λειτουργίας Σχολείου

 

1η

8.15  -  9.00

2η

9.05  -  9.50

3η

10.00  -  10.45

4η

10.55  -  11.40

5η

11.50  -  12.35

6η

12.40  -  13.25

7η

13.30  -  14.10

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Στην παρακάτω κατάσταση αναγράφονται οι ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 13/10/2020,  κατά τις οποίες οι καθηγητές του σχολείου μπορούν να σας ενημερώσουν για την επίδοση του παιδιού σας.

Παρακαλούμε, για τη δική σας διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, να προγραμματίσετε την ενημέρωσή σας ?ε βάση τα στοιχεία της κατάστασης αυτής.

Ο Διευθυντής Νικόλαος Φωτιάδης

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 (ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020) που αφορά την λειτουργία των όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-21, εν συντομία ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.....α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,.... Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Άρθρο 5
Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης - κυρώσεις
γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
στ) Στις ειδικές περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

Άρθρο 6
Γενικά μέτρα προστασίας
1.Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών.
2.Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. 
4.Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.
5.Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
6.Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση. Σε περιπτώσεις χρήσης μουσικών οργάνων είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση.
7.Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατόν, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

Παρακολουθήστε την τελετή βράβευσης Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού "Το κλίµα αλλάζει… αλλάζω ζωή!"

«Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να γίνει πιο απειλητική. Πώς βιώνουν οι άνθρωποι και τα ζώα την Κλιματική Αλλαγή; Πώς μας επηρεάζει; Πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε! Πώς θα τα καταφέρουμε;» O 1oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

https://static.wixstatic.com/media/3850a1_43d3f204977e42ae906a4574110987b1~mv2_d_3543_2343_s_2.jpg/v1/fill/w_882,h_583,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01/logo%20ellet_JPG.webp

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 18.00-20.00 σε τελετή βράβευσης, η οποία θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του έργου «LIFE-IP AdaptInGR - Boosting the implementation of adaptation policy across Greece» από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ανάμεσα στις μαθητικές δημιουργίες που βραβεύονται είναι και το εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι "Save The Planet" που δημιουργήσε ο μαθητής Μ. Κερέμ με τη βοήθεια του συμμαθητή του Κ. Λέανδρου. 

Παρακολουθήστε την τελετή βράβευσης μέσω youtube στο: https://www.youtube.com/channel/UCnb5RvD8Y4TVvNxdQ5JBixw 

Λίγα Λόγια για τον Διαγωνισμό

Περισσότερα...

Εκδήλωση Βράβευσης του διαγωνισμού Bravo School 2021

Στο Bravo Schools, στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, παρουσιάζονται οι προτάσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για έναν καλύτερο κόσμο!

Δείτε Live την Εκδήλωση Βράβευσης του διαγωνισμού Bravo School 2021 το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 18:00 εδώ

BravoSchools 2021

Αποτελέσματα 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών "Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης"

Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών "Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης", που συνδιοργάνωσαν η ομάδα Λογικής και η ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής  με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 23 Μαΐου 2021. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές που φοιτούν σε όλες τις τάξεις των Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας και συνολικά υπήρξαν 186 αιτήσεις συμμετοχής.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά και σε μία μόνο φάση το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαΐου 2021. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές απ' όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να απαντήσουν σε γρίφους λογικής και μαθηματικών ατομικά.

Συγκεκριμένα,

 • το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 συμμετείχαν 127 μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ. σε ειδικά διαμορφωμένα θέματα γρίφων και λογικής,
 • ενώ την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 από τις 11:00 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ. διαγωνίστηκαν 34 μαθητές Λυκείων.

Ο διαγωνισμός έληξε με την απονομή τιμητικών Επαίνων στους 5 πρώτους μαθητές κάθε κατηγορίας (Α' Γυμνασίου, Β'-Γ'  Γυμνασίου και Α'-Β'-Γ' Λυκείου), ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής.  

Κατηγορία Λυκείου:

Κατάταξη Ονοματεπώνυμο Σχολείο
1η Θέση Τσολακίδη Φαίδρα-Μαρία 3o ΓΕΛ Κομοτηνής
2η Θέση Φαρδούλης Δημήτριος και Φαρδούλης Χρήστος 6ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης και Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
3η Θέση Φεϊζίδη Δωροθέα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Πυθαγόρας
4η Θέση Σουσανίδου Μαρία Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
5η Θέση Σηφάκης Νεκτάριος Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Κατηγορία Β’ Γυμνασίου και Γ’ Γυμνασίου

Κατάταξη Ονοματεπώνυμο Σχολείο
1η Θέση Μπουζούλας Μάνος Pierce - Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας
2η Θέση Περεντζή Αναστασία Κολέγιο Δελασάλ
3η Θέση Κάλτσου Ελισσάβετ Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
4η Θέση Χαραλαμπίδης Θεόφιλος Κολλέγιο Ανατόλια
5η Θέση Δαλιάνης Παναγιώτης Γυμνάσιο Άστρους Κυνουρίας

Κατηγορία Α’ Γυμνασίου

Κατάταξη Ονοματεπώνυμο Σχολείο
1η Θέση Λάμπρου Ευθύμης 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων
2η Θέση Παλουκίδης Ανέστης 4ο Γυμνάσιο Βέροιας
3η Θέση Πορπόδης Ιωάννης Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη
4η Θέση Σιώμος Εμμανουήλ 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης
5η Θέση Τασιόπουλος Γεώργιος 4ο Γυμνάσιο Βέροιας

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Νικόλαος Ανταμπούφης και κ. Δαργινίδου Λεμονιά.

Επιστημονική Επιτροπή
Φωτιάδης Νικόλαος , PhD Μαθηματικός ΠΕ03
Καράουστας Ιορδάνης, MSc Μαθηματικός ΠΕ03 Λύκος Ανδρέας, MSc Μαθηματικός ΠΕ03  
 

 

Οργανωτική Επιτροπή & Τεχνική Υποστήριξη
Αθανασούλα Αικατερίνη, Βιολόγος ΠΕ04.04
Βερρή Ανδρονίκη,  Πληροφορικός ΠΕ86
Μαργαρίτης Χουρμούζης, Μαθηματικός ΠΕ03

Ευτυχιάκος Βασίλειος, Μαθητής
Κουρτίδης Λέανδρος, Μαθητής
Χουβαρδάς Άγγελος Μιχαήλ, Μαθητής 

 

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών “Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης”

Με τη συμμετοχή 34 μαθητών Λυκείων απ' όλη την χώρα ολοκληρώθηκε, σήμερα το μεσημέρι 23 Μαΐου, ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών “Πρωταγόρας ο Αβδηρίτης”, που οργάνωσαν οι 2 ομάδες του σχολείου μας: Ομάδα Λογικής και Ομάδα Προγραμματισμού & Ρομποτικής σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Quizizz

Οι μαθητές, όπως δήλωσαν, έμειναν ευχαριστημένοι με την διοργάνωση και τον ευχάριστο τρόπο που παρουσιάστηκαν οι γρίφοι.

" Δεν κατάλαβα πως πέρασε ο χρόνος", "Έμοιαζε πιο πολύ με παιχνίδι παρά με μαθηματικά", "Ο διαγωνισμός ήταν άριστα οργανωμένος και  η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει κάποιο προβλημα καθώς επίσης και η τεχνική υποστήριξη ήταν εξαιρετική!", "Θέλουμε και του χρόνου να γίνει διαδικτυακά για να συμμετέχουμε ειδικά εμείς που βρισκόμαστε στην νησιωτική Ελλάδα", "Πολύ ωραία εμπειρία θα ήθελα να συμμετέχω και του χρόνου από κοντά", "Ήταν μια όμορφη εμπειρία! Χαίρομαι που μπόρεσε να γίνει διαδικτυακά γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσα να δοκιμάσω." ήταν κάποια από τα σχόλια τους.

Quizizz2

Αναζήτηση βεβαίωσης / επαίνου: https://quizcontest.sch.gr/certificates-2021/

Αποτελέσματα για όλες τις κατηγορίες θα εμφανιστούν στο επίσημο website διαγωνισμού: https://quizcontest.sch.gr/2021/

Ψηφιακά Βοηθήματα

study4exams

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.