• 9.png
 • 10.png
 • 1.png
 • 2.png
 • 11.png
 • 4.png
 • 7.png
 • 5.png
 • 6.png
 • 3.png
 • 56.png
 • 8.png
Το σχολείο μας

 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής! Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε κατά το σχολικό έτος 2013-14, με σκοπό την ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, την ανάδειξη της καθημερινότητας του σχολείου μας και την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της σχολική μας ζωής.

Το σχολείο μας βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης στην οδό Φιλίππου 33, αποτελείται από δύο κτίρια και τον αύλειο χώρο του. Το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1980 όπου και στεγαζόταν το Τεχνικό Λύκειο Κομοτηνής, αργότερα το Πολυκλαδικό Λύκειο και σήμερα λειτουργεί ως το 3ο Γενικό Λύκειο της πόλης, φιλοξενώντας στους χώρους του το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.

Έκθεση Γενικής Εκτίμησης Εικόνας του Σχολείου κατά το Σχολικό Έτος 2013-14

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ενημερωθείτε για ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις στην ιστοσελίδα μας από το κεντρικό μενού Μαθητές>Πανελλαδικές εξετάσεις  ή από το μενού αριστεράΜαθήματα > Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ωράριο Λειτουργίας Σχολείου

 

1η

8.15  -  9.00

2η

9.05  -  9.50

3η

10.00  -  10.45

4η

10.55  -  11.40

5η

11.50  -  12.35

6η

12.40  -  13.25

7η

13.30  -  14.10

Ώρες Ενημέρωσης Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

Στην παρακάτω κατάσταση αναγράφονται οι ημέρες και ώρες, σύμφωνα με το τελευταίο ωρολόγιο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 13/10/2020,  κατά τις οποίες οι καθηγητές του σχολείου μπορούν να σας ενημερώσουν για την επίδοση του παιδιού σας.

Παρακαλούμε, για τη δική σας διευκόλυνση και εξυπηρέτηση, να προγραμματίσετε την ενημέρωσή σας ?ε βάση τα στοιχεία της κατάστασης αυτής.

Ο Διευθυντής Νικόλαος Φωτιάδης

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339 (ΦΕΚ 3780/Β/8-9-2020) που αφορά την λειτουργία των όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για το σχολικό έτος 2020-21, εν συντομία ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:

Άρθρο 2
Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας
Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.....α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου, γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,.... Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθλησης.

Άρθρο 5
Λειτουργία κυλικείων και χώρων σίτισης - κυρώσεις
γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών από το προσωπικό κατά τη διάρκεια της εργασίας στο κυλικείο (προετοιμασία ή διανομή προϊόντων) είναι υποχρεωτική.
δ) Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε) Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (προτείνεται σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).
στ) Στις ειδικές περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη. Στα κυλικεία εσωτερικού χώρου πρέπει κατά την αναμονή να γίνεται πάντα χρήση μάσκας.

Άρθρο 6
Γενικά μέτρα προστασίας
1.Τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας συστήνεται η τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ όλων των προσώπων, ήτοι μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών, λοιπού προσωπικού και επισκεπτών.
2.Δεν πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο των σχολικών μονάδων πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των σχολικών αιθουσών. 
4.Προτείνεται η συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών από μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες.
5.Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.
6.Το μάθημα της Πληροφορικής πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση. Σε περιπτώσεις χρήσης μουσικών οργάνων είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός μετά από κάθε χρήση.
7.Συστήνεται οι αίθουσες διδασκαλίας να χρησιμοποιούνται όσο είναι δυνατόν, αποκλειστικά από συγκεκριμένο τμήμα μαθητών, ώστε να είναι μειωμένες οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των τμημάτων. Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση αίθουσας από περισσότερα τμήματα, όπως η αίθουσα Πληροφορικής ή τα εργαστήρια, συστήνεται η μεσολάβηση αερισμού για ένα τέταρτο (1/4) της ώρας και σχολαστικός καθαρισμός του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού/επιφανειών μετά από κάθε χρήση, πριν εισέλθουν οι μαθητές.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σε κάθε σχολική μονάδα, από το προσωπικό του σχολείου ορίζεται υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του.

BravoSchools: Στηρίξτε τις συμμετοχές μας με την ψήφο σας!


Η ψηφοφορία ξεκίνησε!

Στηρίξτε τις συμμετοχές μας με την ψήφο σας!

Οι συμμετοχές του σχολείου μας στον 4ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό BravoSchools υλοποιήθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ειναι οι ακόλουθες:

Μαθητικές Δημιουργίες:

1. Ένας ξεχωριστός «Άλλος» (Παγκόσμιος Στόχος 10: Λιγότερες Ανισότητες) Ψηφίστε εδώ

amea hmerida

2. Save The Planet | Εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων για android συσκευές με θέμα την Κλιματική Αλλαγή (Παγκόσμιος Στόχος 13: Δράση για το Κλίμα) Ψηφίστε εδώ

3

Δράσεις Συνεργασίας:

3. e-Αιμοδότες | Σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας  (Παγκόσμιος Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία) Ψηφίστε εδώ

e-Aimodotes

Εφαρμοσμένα Σενάρια - Καινοτόμα Προγράμματα (Σχέδια Μαθήματος):

4. Γυναίκα αντιμέτωπη με τη βία: δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη! (Παγκόσμιος Στόχος 5: Ισότητα των Φύλων) Ψηφίστε εδώ

 12042021 b

Συγκεντρωτικά όλες οι συμμετοχές μας βρίσκονται στο σύνδεσμο:  https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/3o-geniko-lykeio-komothnhs.665.html
 
Διάρκεια ψηφοφορίας από 10/5 έως 23/5
Η γνώμη και η ψήφο σας έχουν αξία!
bravoschools 2021
 
Καλή επιτυχία σε όλους και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν!

Το  Bravo Schools αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.

 

Οι συμμετοχές του σχολείου μας στο BravoSchools 2021

bravoschools 2021Mαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής συμμετέχουμε  και φέτος στον 4ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό BravoSchools για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος του σχολείου ως ένας δυναμικός πυρήνας αφύπνισης και ενεργοποίησης των μαθητών,των οικογενειών τους και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας. Οι συμμετοχές του σχολείου μας υλοποιήθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ειναι οι ακόλουθες:
Μαθητικές Δημιουργίες:
 1. Ένας ξεχωριστός «Άλλος» (Παγκόσμιος Στόχος 10: Λιγότερες Ανισότητες)

 2. Save The Planet | Εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων για android συσκευές με θέμα την Κλιματική Αλλαγή (Παγκόσμιος Στόχος 13: Δράση για το Κλίμα)

Δράσεις Συνεργασίας:
 1. e-Αιμοδότες | Σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας  (Παγκόσμιος Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία)

Εφαρμοσμένα Σενάρια - Καινοτόμα Προγράμματα (Σχέδια Μαθήματος):

 1. Γυναίκα αντιμέτωπη με τη βία: δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη! (Παγκόσμιος Στόχος 5: Ισότητα των Φύλων)

Η ψηφοφορία ξεκίνησε!

Στηρίξτε τις συμμετοχές μας με την ψήφο σας!

Συγκεντρωτικά όλες οι συμμετοχές μας βρίσκονται στο σύνδεσμο:  https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/3o-geniko-lykeio-komothnhs.665.html
Διάρκεια ψηφοφορίας από 10/5 έως 23/5
Η γνώμη και η ψήφο σας έχουν αξία!
 
Καλή επιτυχία σε όλους και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν!

Το  Bravo Schools αναπτύσσεται από το QualityNet Foundation και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας in action for a better world.

 

Συμμετοχή στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού του σχολείου μας παρουσιάζουν την ψηφιακή τους δημιουργία: e-Αιμοδότες στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 9.20 το πρωί. Το φεστιβάλ φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του covid19, θα διεξαχθει διαδικτυακά. Για να παρακολουθήσετε το φεστιβάλ για σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιλέξτε την αίθουσα https://bit.ly/3cT96eG
 
 
 

Πρόγραμμα

Για περισσότερες πληροφορίες και αναζήτηση όλων των ψηφιακών έργων που έχουν παρουσιαστεί και θα παρουσιαστούν, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

https://10digifestde.blogspot.com/https://10digifestde.blogspot.com/

http://www.digifest.info/index.php/el/

Λίγα Λόγια για το  «Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας»

Το «Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» (http://www.digifest.info ) αποτελεί μια γιορτή της ψηφιακής δημιουργικότητας των μαθητών/τριών.

Περισσότερα...

Bravo Schools -Πείτε μας τη γνώμη σας

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στον 3ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

2020-06-11 23-33

Ο διαγωνισμός με τίτλο «Bravo Schools»: Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο, στοχεύει στην ανάδειξη των  εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται και προωθούν πιο ολοκληρωμένα τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης & κοινωνικής υπευθυνότητας, γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Φ15/183121/Δ2 και αφορά μαθητικές δημιουργίες και καλές πρακτικές για σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με χαρά σας προυσιάζουμε τις 10 συμμετοχές μας ανά θεματική ενότητα:

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Καλές πρακτικές

Ανακύκλωση στο σχολείο,  (Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή -Παγκόσμιος Στόχος 12)

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Σχέδια μαθήματος

Αξιοποιώντας την 7η Τέχνη για την πρόληψη φαινομένων Σχολικής Βίας (Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί  - Παγκόσμιος Στόχος 16)

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Ποιοτική Εκπαίδευση - Παγκόσμιος Στόχος 4)

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Μαθητικές δημιουργίες

Ψηφιακό Σχολικό Περιοδικό: Ανακύκλωσε...τώρα  (Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή -Παγκόσμιος Στόχος 12)

Εφαρμογή Μηχανογράφησης Κάδων Ανακύκλωσης: E-RecycleBin  (Δράση για το Κλίμα -Παγκόσμιος Στόχος 13)

"Έξυπνος" Κάδος Ανακύκλωσης (Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή -Παγκόσμιος Στόχος 12)

"Έξυπνα" φανάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας (Βιώσικες Πόλεις και Κοινότητες -Παγκόσμιος Στόχος 11)

Η γυναικεία ισχύς εν τη ευρωπαϊκή "ενώσει" (Ισότητα των Φύλων - Παγκόσμιος Στόχος 5)

Τέχνη...γένους θηλυκού  (Ισότητα των Φύλων - Παγκόσμιος Στόχος 5)

Εφαρμογή E-G3L (Ποιοτική Εκπαίδευση - Παγκόσμιος Στόχος 4)

 

Για κάθε μια συμμετοχή μπορείτε στο τέλος να στείλετε μέσω email τη γνώμη σας.

 2020-06-11 23-39

Ψηφιακά Βοηθήματα

study4exams

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με χρήση του mouse: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κυλήστε το ροδάκι του mouse για μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Με χρήση του πληκτρολογίου: Πατήστε το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο (+) για Μεγέθυνση ή το πλήκτρο Ctrl και (-) για σμίκρυνση.